
Stratul de zăpadă căzut în zona montană a ajuns la 55 de centimetri, iar pe principalul tronson de drum național și județean care asigură conexiunea dintre municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației drumarii au împrăștiat peste 140 de tone de material antiderapant, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă.
”Cel mai mare strat de zăpadă căzut a fost înregistrat în Munții Rodnei, unde la o altitudine de aproape 2.000 de metri, măsura 55 cm. În Pasurile montane Gutâi și Prislop, stratul zăpezii este 12 cm” a spus Dan Bucă.
De asemenea, lucrătorii serviciului Drumuri Naționale și Județene au împrăștiat 145 tone de material antiderapant pe DN 18 Baia Mare - Pasul Gutâi (900 metri altitudine)-Sighetu Marmației, principalul drum național care asigura legătura dintre cele două orașe, dar și pe principalele drumuri județene. Aici s-a intervenit cu trei utilaje.
Cea mai scăzută temperatură, minus 10 grade Celsius a fost înregistrată la stațiile meteo din orașul Târgu Lăpuș și stația Iezer din Munții Rodnei.
De asemenea, în cursul dimineții de joi, pe patru cursuri de apă s-au format sloiuri de gheață.
”Temperaturile scăzute au favorizat pe râurile din partea de nord și de sud a județului Maramureș, formarea de gheață la mal. Curg sloiuri de gheață pe râurile Tisa, Iza, Suciu și Lăpuș” a mai precizat Dan Bucă.
Conform sursei citate, în zonele joase a județului, vor fi condiții de ceață asociată și cu depunere de chiciură.
Temperatura exterioară la pragul pistei pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) a fost de minus 6 grade Celsius, iar vântul sufla cu o viteză de 4 km/h din direcția est-sud-est. Vizibilitatea atmosferică este bună, iar zborurile programate se vor desfășura normal.