Traficul rutier pe patru tronsoane de drumuri naționale, printre care și DN 18, conexiunea Baia Sprie - municipiul Sighetu Marmației prin Pasul montan Gutâi, este îngreunat de prezența poleiului și de vizibilitatea sub 50 de metri, a informat, marți, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă.
”Traficul este serios afectat de prezența poleiului și vizibilității atmosferice reduse. Sunt porțiuni de drum pe care vizibilitatea este sub 50 de metri. Pe carosabil s-a format polei sau ghețuș. (...) Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 10 utilaje și au răspândit 22 tone de material antiderapant pe DN18, DN19 și DN17C, E58 și DN18B. Sectoarele de drumuri județene au partea carosabilă curată și umedă. Pe alocuri s-a format polei. Angajații societății de drumuri județene au acționat cu 10 utilaje și au răspândit 53 tone de material antiderapant. (...) Recomandăm participanților la trafic să conducă cu maximă prudență și adapteze viteza la condițiile de drum”, a spus Dan Bucă.
Conform aceleiași surse, cel mai mare strat de zăpadă, 48 cm, a fost înregistrat la stația meteo Iezer din Munții Rodnei.
”Stratul de zăpadă este în zona de munte și măsura până la 48 cm la stația meteo Iezer, 10 cm la Firiza, 9 cm în Pasul Gutâi și la Băiuț, 8 cm la Cavnic și în Pasul Prislop, 6 cm în pe Valea Vișeului și 3 cm în Baia Borșa”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.
Potrivit acestuia, pe râurile din nordul și sudul județului Maramureș s-a format gheață la mal și curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș.
În zona Aeroportului Internațional Maramureș se află nori de joasă altitudine, este prezentă ceața, iar viteza vântului este de 4 km/h din direcția vest-nord-vest.
”Și în aceste condiții atmosferice, aeroportul este deschis curselor interne și externe”, a adăugat Dan Bucă.