Peste 100 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe două tronsoane de drum național care traversează Munții Gutâi și Munții Rodnei pentru a combate poleiul, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă.
”Angajații Secției de Drumuri Naționale au acționat cu patru utilaje și au răspândit 11 tone de material antiderapant pe DN 18 (Munții Gutâi - n.r.), DN 18B (Munții Rodnei - n.r.). Sectoarele de drumuri județene au partea carosabila curată și uscată. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabilă parțial umedă. Angajații societății de drumuri județene au acționat cu 7 utilaje și au răspândit 51 de tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.
Cel mai mare strat de zăpadă căzut, 55 de centimetri, a fost înregistrat la stația meteo Iezer din Munții Rodnei.
”Stratul de zăpadă este în zona de munte și măsura până la 55 de centimetri la stația meteo Iezer (Munții Rodnei - n.r.), 15 centimetri la Băiuț, 14 centimetri la Firiza și în Pasul Gutâi, 11 centimetri la Cavnic și în Prislop și la Suciu de Sus, 9 centimetri în Baia Borșa, 4 centimetri la Mara și 1 centimetru la Ocna Șugatag (stațiune balneoclimaterică - n.r.)”, a precizat Dan Bucă.
Conform acestuia, curg sloiuri de gheață pe râurile Mara, Iza și Tisa, iar pe râurile din partea de nord și de sud a județului s-a format de gheață la mal.
”Cea mai scăzută temperatură, minus 11 grade, a fost înregistrată miercuri dimineața la stație meteo Iezer. Alte valori ale temperaturii aerului: -10 grade la Târgu Lăpuș, -8 grade Cavnic, Ocna Șugatag și în Pasul Gutai, -7 grade în Pasul Prislop și la Borșa, -6 grade în municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației”, a mai adăugat Dan Bucă.